Våra Boxar
Våra Boxar
Våra Boxar
Våra Boxar
Våra Boxar
Våra Boxar
Våra Boxar
English
 

Specialtillverkning - olika stall kräver olika lösningar
Vi specialtillverkar varje vecka inredning efter våra kunders önskemål. Det kan gälla alltifrån enkla justeringar av standardboxen till helt ny design. Tex helt öppningsbara fronter, skjutbara mellanväggar, lösdriftstall, utselningsboxar, undersökningsspiltor, speciallösningar till uppfödare, veterinärstationer, hingststationer mm.  

Vanliga önskemål är specialanpassad inredning för gamla stall som ska byggas om. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig med förslag och eventuellt besöka dig för genomgång av stallet.

Fler bilder hittar du på vår facebook
 Stallinredning bilder >>
Tak och stålkonstruktioner
Vi har stor erfarenhet av att tillverka olika typer av stålkonstruktioner bla för tak till skrittmaskiner. Du kan även beställa fibercementtak direkt av oss för stallbyggnader, ridhus, skrittmaskiner mm

 Maila/faxa en ritning eller en enkel skiss på hur du har tänkt dig så hjälper vi dig med tips och råd och prisuppgifter.


 

Bärande Stolpar
Vi tillverkar vanligtvis bärande stolpar i dimensioner om 80x80x3 eller 100x100x3. Bygger du nytt stall eller renoverar ett gammalt, rådgör med en byggexpert innan du beställer dina stolpar. Det är viktigt att stolparna klarar att bära den belastning dom ska utsättas för. Stolparna tillverkas med svetsade fästen enligt din ritning för att passa montering av dina boxar. Leveranstid ca 3-5 veckor.

 


Slagdörrar
Vi tillverkar många olika typer av slagdörrar, dvs dörrar med gångjärn. Den vanligaste dörren är av samma typ som vår skjutdörr med öppnigsbart skjutgaller. Andra populära alternativ är tex halvdörr med ett lågt galler och dekorbräda i ovankant.
Tänk på att denna typ av dörrar kräver bred stallgång.
Slagdörr monteras mellan två stolpar
.
Leveranstid ca 3-5 veckor


 Engelsk boxdörr
Finns både som ståldörr och som vanlig trädörr med delat dörrblad. Om det är tänkt att dörren ska placerad i en box med utgång direkt i från boxen rekommenderar vi en ståldörr med antingen heltäckt ovandel eller med ett fönster. 

Du kan välja höjd och bredd, valvad eller rak ovankant och olika typ av glas. Allt stål gavaniseras före eventuell pulverlackning.

Denna dörr tillverkas på beställning med ca 5 veckors leveranstid
 
 

Skjutbara mellanväggar
Du kan beställa olika modeller av öppningsbara fronter eller skjutbara mellanväggar för enklare gödselhantering. Om du väljer skjutbara mellanväggar skjuter du fram väggen i gången och hästen kan stå i gången när du mockar.