Lyxigt stall

Lyxigt stall – så skapar du ditt drömstall

För alla som älskar hästar och äger en gård har visionen om det perfekta stallet kanske alltid varit en dröm. Men hur omsätter man dessa drömmar till verklighet? Här dyker vi ner i några idéer för att skapa ett lyxigt stall.

Lösdrift eller box?

Att hålla häst på lösdrift är en metod som många rekommenderar. Det ger starka, tåliga och stimulerade hästar oavsett syftet med hästskötseln. Men det viktigaste är att hästen trivs och mår bra i sitt boende, oavsett om det handlar om uppstallning i box, lösdrift, eller deras dagliga vistelse i hagen.

Design och planlösning

Ett lyxigt stall bör vara en plats som inte bara är funktionell, men också en reflektion av personliga preferenser och stil. Många drömmer om att ha dörrar åt alla håll, öppningsbara fönster och ljusinsläpp överallt. Närheten till hagen är ofta en prioritet, liksom en särskild fölbox. Förvaringsplatsen är också viktig, vilket kan leda till att man vill få plats med en rymlig sadelkammare. Ta reda på vilka detaljer som är viktiga för dig i ditt stall. 

Miljövänligt och energieffektivt 

Något som är bra att tänka på vid moderna stallbyggen är att skapa en miljövänlig byggnad. Att spara på el genom att ha mycket ljusinsläpp och bygga isolerat men utan värme och högt i tak är strategier som ofta används. Detta gör också att det finns ekonomiskt utrymme för att investera i andra saker som kan vara roligare att lägga pengar på, som detaljer, där personlig prägel och funktion går hand i hand. På City Boxen kan vi komma med förslag på hur du bygger ditt stall på ett miljövänligt och energieffektivt sätt. 

Förverkliga din vision med City Boxen

När man prioriterar specifika delar av stallet, som antalet boxar eller förvaringsutrymme, kan det vara nödvändigt att tänka kreativt kring användningen av det tillgängliga utrymmet. Även om stallbygget är anpassat efter befintliga förutsättningar på en gård, kan det alltid finnas utrymme för att anpassa och modifiera efter behov. När drömmen om det perfekta stallet börjar ta form, kommer du kanske att inse att du behöver lite hjälp på traven. Då kommer vi på City Boxen in i bilden. Med lång erfarenhet, passion för hästar och en bred kunskap om stallmiljöer kan City Boxen vara din partner i resan mot att förverkliga ditt drömstall. Kontakta oss idag!

close_2

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
close_2

Få offert

Kontakta oss på formuläret nedan för att få en offert från oss.

Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.
  Hallbyggnad

  Här fyller du i information om den byggnad du önskar få offert på. Det är viktigt att vi får så mycket information som möjligt.

  Krävs bygglov?
  Isolerad/Oisolerad
  Stomme
  Grundläggning
  Ljusinsläpp
  Portar och dörrar
  Montage
  Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.