Nyckelkomponenter för ett bra stall

Att skapa ett stall som är både funktionellt och hälsosamt för hästar, är en process som involverar noggrann planering och många beslut att fatta. Det finns flera saker att ha i åtanke för att säkerställa att stallet möter både dina och dina hästars behov. Här kommer några viktiga tips och råd för att utforma ett optimalt stall.

Ventilation för en frisk miljö

Att upprätthålla god luftkvalitet är väldigt viktigt för hästarnas välbefinnande. Genom att inkludera öppningsbara fönster i stallkonstruktionen blir en utmärkt metod för att säkerställa att frisk luft kommer in, speciellt under de varmare månaderna. 

Rätt underlag är viktigt

Att välja rätt underlag i boxarna är avgörande. Halm erbjuder en naturlig och bekväm bädd, men i vissa fall kan alternativ som spån vara mer lämpliga. Nyckeln ligger i att hitta en lösning som upprätthåller en torr, ren och mjuk miljö för hästarna.

Vatten – viktigt med enkel tillgång

Vattenförsörjning är en grundläggande del av skötseln för hästar, oavsett om de befinner sig i stall, hage eller på bete. Att säkerställa att hästarna alltid har tillgång till friskt och rent vatten är avgörande för att de ska må bra. Genom att installera vattenkoppar eller använda värmebalksystem kan hästägare erbjuda vattenförsörjning utan att behöva bära tunga vattenhinkar dagligen. 

Interaktion med varandra

Hästar är sociala djur som mår bäst av att regelbundet interagera med andra hästar. För att uppfylla detta naturliga behov bör hästägare och stallpersonal se till att hästarna dagligen får möjlighet till fysisk kontakt med varandra. Detta kan enkelt arrangeras genom att konstruera stallmiljöer så att hästarna kan röra vid och se varandra även när de står i sina hästboxar

En organiserad stallmiljö är inte bara mer tilltalande utan bidrar också till säkerheten och effektiviteten. Genom att tilldela en fast plats för olika verktyg och tillbehör förenklas den dagliga hanteringen avsevärt. Om du vill ha hjälp med ditt stall, kontakta oss på City Boxen.

close_2

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
close_2

Få offert

Kontakta oss på formuläret nedan för att få en offert från oss.

Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.
  Hallbyggnad

  Här fyller du i information om den byggnad du önskar få offert på. Det är viktigt att vi får så mycket information som möjligt.

  Krävs bygglov?
  Isolerad/Oisolerad
  Stomme
  Grundläggning
  Ljusinsläpp
  Portar och dörrar
  Montage
  Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.