Smarta och viktiga tillbehör som underlättar i stallet

Att driva ett stall för hästar innebär ett stort ansvar och många saker att lösa för att säkerställa både hästarnas och personalens välbefinnande. För att underlätta detta och skapa en behaglig och säker miljö för alla finns det flera olika tillbehör som är bra att införskaffa. 

Här kommer tips om fem viktiga tillbehör som kan förbättra ditt stall.

Stallventilation

En effektiv stallventilation är avgörande för att säkerställa en sund och behaglig luftkvalitet. Genom att ha en god ventilation minskar risken för mögel, fukt och dålig lukt genom att luftcirkulationen förbättras. Det finns olika typer av ventilationssystem att välja mellan, inklusive fönster, ventilationsfläktar och luftintag, viktigt är att anpassa det efter stallets storlek och behov.

Täckeshängare

En täckeshängare är ett nödvändigt tillbehör i stallet för att hålla hästarnas täcken organiserade och lättillgängliga. En täckeshängare bidrar också till att skydda täckena från slitage eller smuts.

Vattenkopp till häst

En vattenkopp till hästar är en praktisk och effektiv lösning för att säkerställa att hästarna alltid har tillgång till färskt vatten. Genom att använda en automatisk vattenkopp minskar risken för att vattnet förorenas av smuts eller alger och hästarna kan dricka när de är törstiga, även när ingen är där för att fylla på vattenkar.

Gummimatta stall

Gummimattor i stallet är ett utmärkt sätt att förbättra hästarnas komfort och säkerhet samt underlätta städning och underhåll. Genom att lägga gummimattor på golvet i hästboxarna eller i stallgångarna skapas en mjuk och stötdämpande yta för hästarna att både stå och vila på. Dessutom minskar gummimattorna risken för halkolyckor och skador samtidigt som de gör det lättare att sopa och rengöra golvet.

Golvbrunn häst

En golvbrunn i stallet är bra att ha för att säkerställa en effektiv avrinning av vatten och spill. Genom att ha en golvbrunn kan överflödigt vatten och urin avledas bort från hästboxarna och stallgångarna, vilket minskar risken för fukt och dålig lukt. Dessutom underlättar en golvbrunn städning i stallet genom att man snabbt och lätt kan få bort smuts och spill.

close_2

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
close_2

Få offert

Kontakta oss på formuläret nedan för att få en offert från oss.

Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.
  Hallbyggnad

  Här fyller du i information om den byggnad du önskar få offert på. Det är viktigt att vi får så mycket information som möjligt.

  Krävs bygglov?
  Isolerad/Oisolerad
  Stomme
  Grundläggning
  Ljusinsläpp
  Portar och dörrar
  Montage
  Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.